Som skibsmaskinist er det din opgave at sikre, at alle maskiner om bord fungerer, som de skal. Du vil typisk gøre tjeneste på mellem store færger og spiller en vigtig rolle i skibets miljø- og sikkerhedsberedskab.
Bemærk
Udgør den samlet motoreffekt max 749 kW kan du bruge et dueligheds bevis i motorpasning. Læs mere om duelighedsprøve i motorpasning her.
Maskinistuddannelsen er ideel, hvis du er uddannet inden for jern og metal og har lyst til at arbejde til søs. Uddannelsen er også oplagt som overbygning, hvis du allerede har en maritim grunduddannelse som skibsmekaniker eller skibsassistent. Den er nemlig tilrettelagt sådan, at du ikke behøver gennemgå hele forløbet, hvis du allerede har bestået nogle af emnerne. Har du tilstrækkelig søerfaring, behøver du f.eks. ikke tage søpraktik. Det er i øvrigt en af de uddannelser, du kan få uddannelsesorlov til.
Er du Faglært indenfor jern og metal
og Skibsmekaniker eller Skibsassistent med
supplerende håndværksmæssig uddannelse ser uddannelsesforløbet således ud:
For at blive optaget på uddannelsen skal du bestå en helbredsundersøgelse for søfarende. Er du uddannet skibsmekaniker eller faglært inden for jern og metal, kan du gå direkte i gang med uddannelsen. Er du skibsassistent, skal du først have en supplerende håndværksmæssig uddannelse.