logo

Link til Søfartslæger i Danmark

Nyheder fra Maritime Danmark

 • Hafnia Nile skal tømmes for last

  Bjærgningsmandskab om bord på LR1 tankskibet Hafnia Nile, der fredag i sidste uge kolliderede med supertankeren Ceres1 nær Singapore og brød i brand, er i gang med at undersøge mulighederne for at overføre skibets last til et sikkert sted.

 • Brand på Maersk Frankfurt slukket

  Fem dage efter at branden om bord på Maersk Frankfurt brød ud fredag i sidste uge, lykkedes tirsdag at få slukket branden. Det ryger dog fortsat fra enkelte brandlommer i containere på skibets dæk og last.

 • Norden køber norske Norlat Shipping

  Norden køber den norske tørlastoperatør Norlat Shipping, som er specialiseret i forsendelse af skovprodukter og andre bulkvarer, med hovedhandelsruter fra Nordeuropa til Nordafrika og Nordamerika. Købet er betinget af myndighedernes godkendelse.

 • Ny plan for Hesselø Havvindmøllepark

  Efter en langvarig proces, hvor placeringen af den kommende havvindmøllepark bl.a. er rykket mod syd, efter at undersøgelser viste, at havbunden var for blød på den oprindelig foreslåede placering, har Energistyrelsen nu vedtaget en ny plan for vindmølleparken.

 • Besætningsmedlem på Maersk skib omkommet

  Et af besætningsmedlemmerne om bord på Maersk Frankfurt, der fredag brød i brand ud for den indiske vestkyst, er afgået ved døden. Resten af besætningen meldes i god behold, og skibet som helhed er ikke i fare.

 • Maersk containerskib i flammer

  Containerskibet Maersk Frankfurt er brudt i brand 100 sømil sydvest for Goa, i Det Arabiske Hav. Containerskibet, der er chartret af Maersk, har farligt gods om bord, og den indiske kystvagt har indsat flere skibe for at bekæmpe ilden.

 • Hafnia tankskib kolliderer med supertanker

  Fredag morgen lokal tid kolliderede LR1 tankskibet Hafnia Nile med den kinesiske supertanker Ceres1. Begge tankskibe er brudt i brand, og flere besætningsmedlemmer har forladt skibene. To søfolk er fløjet til hospitalsbehandling i land.

 • ADP får 50 mio. kr. til havneudvidelse

  ADP får 50 mio. støttekroner fra EUs støttepulje Connecting Europe Facility til færdiggørelse af havneudvidelsen på Fredericia Havn. Puljen har til formål at forstærke og styrke tilgængeligheden og sammenhængskraften på ScanMed Korridoren.